Publikacije: izbor iz sadržaja

Izbor iz zbornika tekstova "Zatvoreno-otvoreno: društveni i kulturni kontekst u Vojvodini 2000-2013"

Dr Branislava Kostić: Da li su društveni konflikti stabilno smešteni u prošlost Srbije, a time i Vojvodine?

Izvorna publikacija: Zbornik tekstova "Zatvoreno-otvoreno: društveni i kulturni kontekst u Vojvodini 2000–2013"

Rođena oktobra 1956. godine u državi koja se tada zvala Federativna Narodna Republika Jugoslavija.

Osnovnu školu završila u sremskom selu Čalmi, koje i danas smatra centrom svemira. Gimnaziju završila u Sremskoj Mitrovici. Diplomirala na Fakultetu političkih nauka 1978. godine, magistrirala generalni menadžment na ECPD (European Center for Peace and Development) 2005. godine, doktorirala 2012. godine na Fakultetu bezbednosti, u Beogradu (tema: Održivi menadžment medija u društvenim konfliktima i krizama).

Sertifikovani je pregovarač u kriznim situacijama. Govori francuski i ruski jezik (drugi maternji), služi se engleskim.

U stalnom radnom odnosu od 1978. godine (Karlovačka gimnazija, Centar za istraživanje programa i auditorijuma RTS, JKP Novosadska toplana). Od 2006. godine zaposlena na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, na katedri za Proizvodne sisteme, organizaciju i menadžment, studijski modul - Inženjerstvo i menadžment medija i Upravljanje rizicima. Paralelno sa tim, trenutno je profesionalno angažovana (period 2012-2015) kao konsultant-ekspert u međunarodnom projektu District Heating Rehabilitation Programme at Republic of Serbia (KfW4 Phase IV, kao rukovodilac potprojekta Communication adapted to the billing model.

Od 1996. godine vlasnica je i istraživač Agencije za istraživanje i razvoj "Seldon&Kostić".

Devedesetih godina se bavila novinarstvom (urednik Istraživanja u časopisu za komunikaciju kultura na teritoriji ex Yu Horizonti; novinar saradnik u listu Nezavisni), humanitarnim radom (Ekumenska humanitarna služba, HD Panonija), antiratnim, antinacionalističkim i antirežimskim protestima, zbog čega je više puta hapšena. Članica Otpora.

Predsednica je Vojvođanskog kluba, članica Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Vojvođanske konvencije, Društva Srbije za odnose sa javnošću (DSOJ) i Regionalnog instituta za mir u Sremskim Karlovcima.
Autorka je 11 tekstova na engleskom jeziku (međunarodni časopisi, zbornici i monografije), autorka ili koautorka 12 monografija na srpskom jeziku i više desetina tekstova u domaćim naučnim i stručnim časopisima i zbornicima; koautorka je dva dokumentarna filma.

Planira da se nakon 60. godine okane nauke i pređe na pisanje beletristike, kao manje stresno, a više unosno.

Preuzmite tekst "Dr Branislava Kostić: Da li su društveni konflikti stabilno smešteni u prošlost Srbije, a time i Vojvodine?" u PDF formatu.

Dr Branislava Kostic

© 2016 Centar za interkulturnu komunikaciju - CINK. Sva prava zadržana.
CMS Web Design and Production - Luka Salapura