Aktuelno

Tribina: Vojvodina - zatvoreno ili otvoreno društvo?

PANČEVO, 21. februar 2014 - Građanska akcija Pančevo (GAP), Centar za interkulturnu komunikaciju (CINK) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) vas pozivaju da u petak, 21. februara 2014. godine u foajeu Kulturnog centra Pančevo (Vojvode Mišića 4 u Pančevu), u 19 sati prisustvujete tribini "Vojvodina: zatvoreno ili otvoreno društvo?"

Tribina će biti organizovana povodom izlaska iz štampe zbornika radova "Zatvoreno-otvoreno: društveni i kulturni kontekst u Vojvodini 2000-2013." u izdanju Centra za interkulturalnu komunikaciju (CINK) i uz podršku Fondacije za otvoreno društvo – Srbija.

U zborniku radova "Zatvoreno-otvoreno: društveni i kulturni kontekst u Vojvodini 2000-2013." autori pokušavaju da daju odgovore na pitanje u kojoj je meri Vojvodina u periodu posle tzv. demokratskih promena (p)ostala otvoreno i multikulturalno društvo, a u kojoj meri je, posebno pod uticajem trauma iz devedesetih godina prošlog veka i dominacije nacionalizma postala društvo nekomunikativnih entiteta. Da li je Vojvodina razbijeno ogledalo u čijem odrazu svako vidi svoj lik koji mu odgovara, odnosno, da li Vojvodina ima budućnost ukoliko njen identitet nije garant otvorenosti i novog horizonta slobode?

Ovo su samo neke od tema o kojima će govoriti novinar Dinko Gruhonjić, novinar Nedim Sejdinović i sociolog Milorad Đurić, dok će moderatorka razgovora biti urednica ovog zbornika Aleksandra Đurić Bosnić.

(Građanska akcija Pančevo)


© 2016 Centar za interkulturnu komunikaciju - CINK. Sva prava zadržana.
CMS Web Design and Production - Luka Salapura