Aktuelno

KIKINDA. 28. februar 2014 - Centar za interkulturalnu komunikaciju (CINK) uz podršku Fondacije za otvoreno društvo-Srbija, organizovao je tribinu u Kikindi pod nazivom "Zatvoreno-otvoreno, društveni i kulturni kontekst u Vojvodini 2000-2013". Na tribini da li je Vojvodina otvoreno ili zatvoreno društvo, govorili su novinari Dinko Gruhonjić, Nedim Sejdinović i sociolog Milorad Đurić.

SUBOTICA. 24. februar 2014 - Predsednik Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je da je potrebno podsticati interkulturalne sadržaje u medijima, jer je i to deo javnog interesa. Sejdinović je na tribini u Subotici rekao da u Beogradu vlada potpuno nerazumevanje šta uopšte znači interkulturalnost.

SUBOTICA. 24. februar 2014 - Vojvođanske nacionalne zajednice sve više žive jedne pored drugih, nego jedne sa drugima i na sceni je multikulturalni nacionalnizam, getoizacija i autogetoizacija. Ovo je samo jedna od ocena koja je izneta na sinoćnoj tribini "Vojvodina – otvoreno ili zatvoreno društvo". Sinoćna tribina organizovana je povodom izlaska iz štampe zbornika radova "Zatvoreno-otvoreno: društveni i kulturni kontekst u Vojvodini 2000-2013" u izdanju Centra za interkulturalnu komunikaciju (CINK).

SUBOTICA. 24. februar 2014 - Na Otvorenom univerzitetu, pred skromnim brojem ali veoma aktivnim posetiocima, održana je tribina povodom izlaska iz štampe zbornika radova "Zatvoreno-otvoreno: društveni i kulturni kontekst u Vojvodini 2000-2013" u izdanju Centra za interkulturalnu komunikaciju (CINK).

Strana 1 od 3

© 2016 Centar za interkulturnu komunikaciju - CINK. Sva prava zadržana.
CMS Web Design and Production - Luka Salapura